Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Κωστάκης Βασιλειάδης στο pafossports

 


Ο Κύπριος κεντρικός επιθετικός Κωστάκης Βασιλειάδης, γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1942, στη Λάρνακα. Έπαιξε το σύνολο της καριέρας του για τον Απόλλωνα και εξελίχθηκε σε μια από τις δόξες του και σε έναν από τους Κορυφαίους Σκόρερ στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Έχει κερδίσει 2 Κύπελλά με τον ιστορικό σύλλογο της Λεμεσού και θεωρείται ένας από τους Μεγαλύτερους Ποδοσφαιριστές Της Εποχής του. 


Το  pafossports φιλοξενεί σήμερα μια παλιά δόξα του Απόλλωνα, τον Κωστάκη Βασιλειάδη. Έναν παλιό άσσο των γηπέδων που ξεκίνησε και έκλεισε την καριέρα του στον ιστορικό σύλλογο της Λεμεσού, που φόρεσε αυτή τη φανέλα για πάνω από 15 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Σε μια μεγάλη συνέντευξη ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του λέγοντας μας παλιές και ενδιαφέρουσες ιστορίες από το παρελθόν. Πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, ποιος τον ανακάλυψε στις αλάνες της Λεμεσού, πως έζησε την παρουσία του στην Α΄ Κατηγορία με τη φανέλα του Απόλλωνα, γιατί δεν πήρε μεταγραφή για άλλη ομάδα, τι θυμάται από αυτή τη μεγάλη διαδρομή στα γήπεδα. Παράλληλα ο Κωστάκης Βασιλειάδης μιλά για τον σημερινό Απόλλωνα και το ποδόσφαιρο της νέας εποχής.


Ο Κωστάκης Βασιλειάδης είναι πραγματικά μια εμβληματική φυσιογνωμία για το ποδόσφαιρο της Λεμεσού. Πεισματάρης, μαχητής, παίκτης που τα έδινε όλα στο γήπεδο με αντάλλαγμα την αγάπη και το χειροκρότημα του κόσμου. Όπως έκαναν όλοι οι παίκτες παλαιότερων εποχών. Πραγματικά μας αρέσει να μιλάμε με παλιούς παίκτες. Όλοι έχουν και κάτι καλό να σου πουν, μια ιστορία που θα συναρπάσει η γεγονότα που έγραψαν ιστορία. Αντί άλλου προλόγου η μπάλα στα πόδια του Κωστάκη Βασιλειάδη. 


Συνέντευξη του Κώστα Ιωάννου.


Κύριε Βασιλειάδη να ξεκινήσουμε από το σήμερα. Ασχολείσθε ενεργά με το ποδόσφαιρο ;

Έχω σταματήσει να πηγαίνω στο γήπεδο. Βλέπω ποδόσφαιρο μόνο από την τηλεόραση.


Πως είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο της Κύπρου ;

Το σημερινό ποδόσφαιρο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό της δικής μου εποχής. Εμείς τότε παίζαμε μπάλα σε ξερά γήπεδα. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Για τη φανέλα, για την αγάπη μας προς την ομάδα και τον κόσμο. Οι σημερινοί παίκτες κάνουν ότι θέλουν. Βάζουν πρώτα το δικό τους συμφέρον και μετά ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. 


Η Κύπρος συνεχίζει να βγάζει ταλέντα ;

Δυστυχώς πολύ λίγα. Εμείς στην δική μας εποχή είχαμε προπονητές που τους σεβόμασταν. Το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό. Αυτό που κάναμε το αγαπούσαμε. Δεν υπήρχε στη μέση το χρήμα. Το ποδόσφαιρο τότε ήταν αγνό και ρομαντικό. Δείχναμε μεγάλο σεβασμό στους αντίπαλους μας. Όταν έκαναν μέσα στο γήπεδο μια ωραία ενέργεια η πετύχαιναν ένα όμορφο γκολ τους δίναμε συγχαρητήρια. Δεν υπήρχε αυτός ο έντονος συναγωνισμός μεταξύ των ομάδων όπως συμβαίνει στις μέρες μας. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Οι πολλοί ξένοι παίκτες που παίζουν στο πρωτάθλημα μας δεν επιτρέπουν στα νέα παιδιά να φανούν και να προχωρήσουν στην καριέρα τους.


Κύριε Βασιλειάδη, φορέσατε πολλά χρόνια τη φανέλα του Απόλλωνα. Πως είδατε την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ;

Πιστεύω ότι ο Απόλλωνας κατέκτησε δίκαια το φετινό πρωτάθλημα. Στο τέλος ήταν καλύτερος και πιο ψύχραιμος από τις υπόλοιπες ομάδες. Εγώ προσωπικά δεν είδα κάποια ομάδα που να ξεχωρίζει με την σταθερότητας της. 



Κύριε Βασιλειάδη επιτρέψετε μου να σας ρωτήσω κάποια πράγματα για τη δική σας πορεία στο ποδόσφαιρο. Από που κατάγεστε ;

Εγώ γεννήθηκα στη Λάρνακα. Ο πατέρας μου ήταν από τη Λάρνακα και η μητέρα μου από τη Λεμεσό. Έζησα εκεί μέχρι τα 11 μου χρόνια. Αργότερα μετακόμισα στη Λεμεσό. 


Σε ποια ηλικία μπαίνει στη ζωή σας το ποδόσφαιρο ;

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία. Πήγαινα στο γήπεδο και παρακολουθούσα τους πιο μεγάλους που έκαναν προπόνηση. Στεκόμουν πίσω από τις γραμμές και όταν η μπάλα έβγαινε έξω τους την επέστρεφα. Μια μέρα έτυχα της προσοχής του Αργύρη Γαβαλά, του ανθρώπου που έβαλε ως προπονητής τα θεμέλια του ποδοσφαίρου στη Λεμεσό. Άρχισε να ρωτά για μένα. Διέγνωσε το ταλέντο μου και ήθελε να μάθει ποιος είμαι. Του είχαν πει πως ήμουν αδερφός του Γιαννάκη Βασιλειάδη, που τότε ήταν παίκτης του Απόλλωνα. Ήρθε, με βρήκε και αφού μιλήσαμε για αρκετή ώρα με κάλεσε να πάω να κάνω μαζί του προπονήσεις. Ότι έχω μάθει στο ποδόσφαιρο το οφείλω αποκλειστικά σε εκείνον. Ήταν ο μεγάλος μας δάσκαλος. Όλους τους μεγάλους παίκτες εκείνης της εποχής τους ανέδειξε ο Γαβαλάς. Παλιούς και νέους. 


Που σας εντόπισε ο Απόλλωνας ;

Στην οικογένεια ήμασταν τρία αδέρφια. Και οι τρείς ήμασταν από παιδιά φίλαθλοι του Απόλλωνα. Πρώτος είχε ενταχθεί στην ομάδα ο μεγαλύτερος μου αδερφός ο Γιαννάκης Βασιλειάδης. Ήταν φυσικό επακόλουθό κάποια στιγμή να ακολουθήσω και εγώ τον ίδιο δρόμο. 



Ποιες ήταν οι πρώτες σας εντυπώσεις από τον Απόλλωνα ;

Εγώ ξεκίνησα από τα τσικό του Απόλλωνα. Βρέθηκα πολύ γρήγορα στη δεύτερη ομάδα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, στα 16 μου χρόνια, στην ανδρική. Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ καλές μπορώ να πω. Προσαρμόστηκα σχετικά γρήγορα στα νέα δεδομένα. 


Πως σας υποδέχθηκαν οι πιο παλιοί παίκτες του Απόλλωνα ;

Ήταν όλοι δίπλα μου από την αρχή. Με αγκάλιασαν και με βοήθησαν να ξεδιπλώσω πολύ νωρίς το ταλέντο μου στο γήπεδο. Είχα την τύχη να βρεθώ συμπαίκτης με όλη τη παλιά φουρνιά της ομάδας. Υπήρχε καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Είχαμε μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση ο ένας για τον άλλο. Όσο περνούσε ο καιρός δενόμασταν ακόμη περισσότερο μεταξύ μας.


Κι πόσο γρήγορα καταφέρατε να ξεχωρίσετε με τις ικανότητες σας παρά τη σχετική δυσκολία ;

Εμείς τότε δεν ήμασταν επαγγελματίες. Παίζαμε ποδόσφαιρο γιατί το αγαπούσαμε. Αποτελούσε για όλους εμάς τους ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής τη μοναδική μας διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Παίζαμε από μεράκι. Για την αγάπη που νιώθαμε προς την ομάδα μας. Τότε ο αθλητισμός ήταν πραγματικός. Δεν ήταν στις προτεραιότητες μας τα χρήματα. Ξεχώρισα σχετικά γρήγορα μπορώ να πω. 


Σε ποια θέση καθιερωθήκατε ;

Καθιερώθηκα στην θέση του σέντερ φορ. Έπαιξα σε αυτή τη θέση σε όλα τα χρόνια της ποδοσφαιρικής μου σταδιοδρομίας.


Ποια ήταν τα πιο δυνατά σας ατού ;

Ήμουν πολύ δυνατός. Διέθετα καλή τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα. Με το κεφάλι ειδικά ήμουν άπιαστος. Έπαιζα πάντα με μεγάλο πάθος και σθένος. 


Τι μπορούμε να πούμε για τον Απόλλωνα της δική σας εποχής ;

Την εποχή που έπαιξα εγώ ποδόσφαιρο δεν υπήρχαν ούτε καν οι αλλαγές. Δεν είχαμε ξένους παίκτες. Ήμασταν όλοι Κύπριοι που προερχόμασταν κατά κύριο λόγο από τις αλάνες. Ήμασταν συμμαθητές, φίλοι και γνωστοί μεταξύ μας. Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι ήμασταν μεταξύ μας σαν αδέρφια. Τότε ο Απόλλωνας ήταν μια μέτρια ομάδα. Εκτός από τα κύπελλα που κατακτήσαμε δεν είχαμε να επιδείξουμε κάτι εντυπωσιακό στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά προσπαθούσαμε πάντα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο που ερχόταν στο γήπεδο για να μας δει. Παρά τις δυσκολίες ως ομάδα ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί απέναντι στους αντιπάλους μας.


Πόσα χρόνια παίξατε στον Απόλλωνα ;

Γύρω στα 17 χρόνια.


Ποιες είναι οι μεγαλύτερες σας στιγμές με την ομάδα ;

Τα δυο Κύπελλα που κατέκτησα με τον Απόλλωνα. Τη σεζόν 1965-66 είχαμε κερδίσει στον τελικό τη Νέα Σαλαμίνα με 4-2, και τη αμέσως επόμενη χρονιά το 1966-67 είχαμε νικήσει με 1-0 την ΑΛΚΗ. Είχαμε παίξει και στον τελικό της περιόδου 1964-65 και είχαμε χάσει με 5-1 από την Ομόνοια. Δώσαμε το παρόν μας σε τρεις συνεχόμενους τελικούς κυπέλλου. Καταφέραμε να κατακτήσουμε τους δυο από τους τρεις τίτλους. Μπορώ να πως ότι ήταν μια καλή περίοδος για την ομάδα μας. Ζήσαμε όμορφές στιγμές τόσο εμείς σαν παίκτες όσο και ο κόσμος μας.


Τι ακολούθησε μετά ;

Υποχρεώθηκα να σταματήσω την καριέρα μου το 1972 σε ηλικία 30 ετών. Σταμάτησα μικρός το ποδόσφαιρο. Βρέθηκα μαζί με την οικογένεια μου αντιμέτωπος με οικονομικά προβλήματα. Στην συνέχεια έφυγα και πήρα αιχμάλωτος στην Τουρκία. Επέστρεψα πίσω, δεν είχα δουλειά και αναγκάστηκα να τα παρατήσω όλα και να πάω στο εξωτερικό. Είχα σκοπό να πάω στον Καναδά και τελικά βρέθηκα στην Ελλάδα. Πήγα στην Αθήνα για να βγάλω βίζα και στο τέλος έμεινα εκεί οικογενειακώς.  



Αγαπημένοι προπονητές ;

Αρχικά ο Αργύρης Γαβαλάς και αργότερα ο Ζόρναι από την Ουγγαρία. Ήταν ένας εξαιρετικός προπονητής. Με πολλές γνώσεις γύρω από το άθλημα. Η παρουσία του μας βοήθησε να ανεβάσουμε κατακόρυφα την ποιότητα μας τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και ως ομάδα συνολικά.


Δυσκολότερος αντίπαλος ;

Εγώ κοίταζα πάντα τον εαυτό μου. Ήθελα να βρίσκομαι την ώρα των αγώνων στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν με ενδιέφερε τόσο πολύ ο αντίπαλος. Ποιος θα βρεθεί απέναντι μου. Μου άρεσε πάντα να παίζω κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Που είχαν φήμη. Μου έδινε μεγαλύτερο κίνητρο. Είχα καλύτερη απόδοση. Όσο πιο ικανός ήταν ο προσωπικός μου αντίπαλος τόσο καλύτερος ήμουν και εγώ στο γήπεδο. Τους σεβόμουνα αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους φοβόμουν. Στην καλή μου μέρα δεν μπορούσε να με σταματήσει κανείς. Τα έβαζα με όλους και με όλα. Αντιμετώπιζα περισσότερες δυσκολίες κόντρα σε αντιπάλους που δεν ήταν τόσο ποιοτικοί.


Ταχτικές υπήρχαν στην δική σας εποχή ;

 Υπήρχαν αλλά σε πιο περιορισμένο βαθμό. Τότε ο Απόλλωνας ακολουθούσε ένα σύστημα 1-4-3-2. Ρίχναμε περισσότερο το βάρος στην άμυνα. Πολύ αργότερα γίναμε ομάδα δυνατή με απαιτήσεις. 


Ταλέντο η δουλειά. Τι μέτρησε περισσότερο για να φθάσετε στην κορυφή ;

Κοίταξε. Σίγουρα είχα το ταλέντο. Αυτό έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στην καριέρα μου. Τότε εμείς δεν ήμασταν επαγγελματίες. Εμείς παίζαμε ποδόσφαιρο όταν τελειώναμε το σχολείο η σχολάγαμε από τις δουλειές μας. Εκείνη την εποχή κάναμε δυο με τρεις προπονήσεις την εβδομάδα. Δεν ήμασταν αφοσιωμένοι εξολοκλήρου στο ποδόσφαιρο. Ο κάθε ένας από εμάς είχε την δουλειά του. Παίζαμε μπάλα όταν είχαμε ελεύθερο χρόνο. Για αυτό και το απολαμβάναμε περισσότερο.


Πως προετοιμαζόσασταν πριν από τα μεγάλα ματς ;

Δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο άγχος η πίεση. Μου άρεσε περισσότερο να παίζω σε μεγάλα παιχνίδια. Μπροστά σε γεμάτα γήπεδα. Είχα καλύτερη απόδοση. Το μόνο που με ενδιέφερε όταν έμπαινα στο γήπεδο ήταν με ποιο τρόπο θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου να φθάσει στην νίκη. Κάποιες φορές το καταφέρνεις κάποιες άλλες όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να τα δίνεις όλα. Ο κόσμος εκείνη την εποχή ήξερε να εκτιμά περισσότερο την καλή προσπάθεια. Μας χειροκροτούσε πολλές φορές ακόμα και όταν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για την ομάδα μας. 


Παίξατε στην Εθνική ομάδα ;

Έπαιξα. Μόλις όμως έγινα διεθνής αναγκάστηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Στην καλύτερη περίοδο της καριέρας μου. Πήγα στην Ελλάδα αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά με την μπάλα. Έπρεπε να βρω δουλειά για να μπορέσω να επιβιώσω εγώ και η οικογένεια μου. 



Μπήκατε ποτέ στον πειρασμό να πάτε σε μια άλλη ομάδα, να κοιτάξετε κάπου ψηλότερα ;

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα πολλές προτάσεις τόσο από μεγάλες ομάδες της Κύπρου όσο και από συλλόγους του εξωτερικού. Εγώ όμως δεν ήθελα να φύγω. Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να θέλω να πάω κάπου αλλού. Ούτε όμως ο Απόλλωνας ήθελε να με δώσει. Με ήθελαν στην ομάδα γιατί τους ήμουν απαραίτητος.


Υπάρχει κάποιο γκολ που ξεχωρίζει περισσότερο στην καριέρα σας από τα υπόλοιπα ;

Κατά τη διάρκεια της καριέρα μου πέτυχα πολλά κρίσιμα γκολ που έδωσαν βαθμούς η νίκες στην ομάδα μου. Για μένα όλα έχουν την ίδια σημασία. Είναι όλα παιδιά μου. Ήμουν ο μόνιμος σκόρερ του Απόλλωνα εκείνη την εποχή.  Αισθανόμουν διπλά χαρούμενος όταν κερδίζαμε με δικά μου γκολ.


Πως τα πηγαίνατε με τον κόσμο του Απόλλωνα ;

Δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα με τον κόσμο του Απόλλωνα. Οι σχέσεις μας ήταν πάντοτε αρμονικές. Στον Απόλλωνα ήμασταν πάντοτε παίκτες και φίλαθλοι μια μεγάλη οικογένεια.


Τι σας έχει μείνει από αυτή την μεγάλη διαδρομή στα γήπεδα ;

Η αγάπη του κόσμου και οι δυνατές φιλίες με συμπαίκτες και αντιπάλους. Μέχρι σήμερα όπου και αν βρεθώ εισπράττω τον διαχρονικό σεβασμό και την εκτίμηση των φιλάθλων όλων των ομάδων της Κύπρου. Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη μου ανταμοιβή. Για εμάς τους παίκτες εκείνης της εποχής το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μας. Αργότερα μπήκαμε στην βιοπάλη και πάλι όμως κατορθώσαμε να επιβιώσουμε. 


Υπάρχει επαφή με τους παλιού σας συμπαίκτες ;

Έχω τακτικές επαφές με τους περισσότερους. Βρισκόμαστε πολύ συχνά και θυμόμαστε τα παλιά. Οι σχέσεις μας παραμένουν εξαιρετικές ακόμη και σήμερα. 


Κύριε Βασιλειάδη είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που μας είπατε. Κλείνοντας τη συνέντευξη θα θέλαμε μέσω του pafossports.blogspot.com να στείλετε το δικό σας μήνυμα στον φίλαθλο κόσμο του Απόλλωνα και της Κύπρου.

Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία, ευτυχία και χαρά στη ζωή του. Θα πρέπει να εκλείψει ο φανατισμός και η έχθρα που υπάρχει ανάμεσα μας. Παράλληλα ελπίζω η αγαπημένη μου ομάδα ο Απόλλωνας να συνεχίσει να κατακτά τίτλους και να έχει επιτυχίες.
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ιάκωβος Φιλίππου στο pafossports

  Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός Ιάκωβος Φιλίππου, γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1950 στον Άγιο Δομέτιο της Λευκωσίας. Έπαιξε για δυο συλλόγους στην καριέρα του τον Πεζοπορικό και τον Κεραυνό. Από τους παίκτες που κόσμησαν με την παρουσία τους τα Κυπριακά γήπεδα. Παίζοντας κυρίως με μυαλό, δύναμη, πολύ καλή αντίληψη των φάσεων και σωστές τοποθετήσεις, αποτέλεσε τον στυλοβάτη της "πράσινης" άμυνας. Αμυντικός πολύ μεγάλης αξίας, ήταν πραγματική εγγύηση για τα μετόπισθεν της ομάδας. Φόρεσε, ίδρωσε και τίμησε τη φανέλα του Πεζοπορικού τη δεκαετία του 1970, κερδίζοντας την παντοτινή αγάπη των φίλων του, αλλά και των σεβασμό του συνόλου των Κυπρίων φιλάθλων.   Το pafossports φιλοξενεί σήμερα μια παλιά δόξα του Πεζοπορικού, τον Ιάκωβο Φιλίππου. Έναν παλιό άσσο των γηπέδων που ξεκίνησε την καριέρα του από τον ιστορικό σύλλογο της Λάρνακας, που φόρεσε αυτή τη φανέλα για 11 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Σε μια μεγάλη συνέντευξη ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του λέγοντας μας παλιές και ενδιαφέρο

Ανδρέου Χριστάκης Μαρξ

  Ο Ανδρέου Χριστάκης Μάρξ γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1964 στην Αμμόχωστο και είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΠ.  Μέλος της ομάδας του ιστορικού συλλόγου της πόλης μας για δεκαπέντε χρόνια, αποτελεί έναν από τους εξέχοντες ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της. Λόγο του πολυσύνθετου ταλέντου του, μπορούσε να αγωνιστεί ως λίμπερο, χαφ και σε πολλές ακόμα θέσεις. Το pafossports   φιλοξενεί σήμερα άλλη μια παλιά δόξα του ΑΠΟΠ, τον Ανδρέου Χριστάκη Μάρξ. Ένα παλιό άσσο τον γηπέδων που ξεκίνησε και έκλεισε την καριέρα του στον ιστορικό σύλλογο της Πάφου, που φόρεσε την αυτή την φανέλα 15 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Σε μια μεγάλη συνέντευξη ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του λέγοντας μας παλιές και ενδιαφέρουσες ιστορίες από το παρελθόν. Πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, ποιος τον ανακάλυψε στις αλάνες τις Πάφου, πως έζησε την πρώτη του παρουσία στην Α’ Κατηγορία με τη φανέλα του ΑΠΟΠ, γιατί δεν πήρε μεταγραφή σε άλλη ομάδα, τι θυμάται από αυτή τη μεγάλη διαδρομή στα γήπεδα. Παράλληλα ο

Ο Χριστάκης Νικολάου (Κοβής) στο Pafossports

  Ο Κύπριος δεξιός αμυντικός η κεντρικός αμυντικός Χριστάκης Κοβής, γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1954, στην Αμμόχωστο. Έπαιξε ως αμυντικός για 11 χρόνια, αποκλειστικά στην Ανόρθωση. Έκανε 157 συμμετοχές και 15 γκολ για τον σύλλογο κατακτώντας 2 Κύπελλα το 1971 και το 1975. Αποτελεσματικός μπακ, μυαλωμένος, δυνατός, μαχητικός, πεισματάρης, έμελλε να αφήσει το στίγμα του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Κέρδισε 4 διεθνής συμμετοχές με την Εθνική ομάδα. Το   Pafossports φιλοξενεί σήμερα μια παλιά δόξα της Ανόρθωσης, τον Χριστάκη Κοβή. Έναν παλιό άσσο των γηπέδων που ξεκίνησε και έκλεισε την καριέρα του στον ιστορικό σύλλογο της Αμμοχώστου, που φόρεσε αυτή τη φανέλα για 11 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Σε μια μεγάλη συνέντευξη ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του λέγοντας μας παλιές και ενδιαφέρουσες ιστορίες από το παρελθόν. Πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, ποιος τον ανακάλυψε στις αλάνες της Αμμοχώστου, πως έζησε την παρουσία του στην Α΄ Κατηγορία με τη φανέλα της Ανόρθωσης, γιατί δεν πήρε μεταγραφή για άλλη