Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Μίνως Κακουλλής στο pafossports

 


Ο Κύπριος δεξιός ακραίος επιθετικός Μίνως Κακουλλής, γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1950, στη Λεμεσό. Ένας  από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που φάνηκαν στα γήπεδα της Κύπρου τη δεκαετία του 1970 και στις αρχές αυτής του 1980. Γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση, εξαιρετική διεισδυτικότητα και ασίγαστο πείσμα, διακρίθηκε για τις διεμβολιστικές του αρετές, την ικανότητα στην δημιουργία φάσεων και την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Έγινε γνωστός για την αγωνιστική του παρουσία στον Απόλλωνα και συνέδεσε το όνομα του με τον σύλλογο της Λεμεσού. Πέτυχε στην καριέρα του συνολικά 46 γκολ.



Το pafossports ταξιδεύει σήμερα στη Λεμεσό φιλοξενώντας μια παλιά δόξα του Απόλλωνα, τον Μίνω Κακουλλή. Έναν παλιό άσσο τον γηπέδων που ξεκίνησε την καριέρα του στον ιστορικό σύλλογο της Λεμεσού, που φόρεσε αυτή τη φανέλα πάνω από 15 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Σε μια μεγάλη συνέντευξη ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του λέγοντας μας παλιές και ενδιαφέρουσες ιστορίες από το παρελθόν. Πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, ποιος τον ανακάλυψε στις αλάνες της Λεμεσού, πως έζησε την παρουσία του με τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας, γιατί δεν πήρε μεταγραφή για άλλη ομάδα, τι θυμάται από αυτή τη μεγάλη διαδρομή στα γήπεδα. Παράλληλα ο Μίνως Κακουλλής μιλά για τον σημερινό Απόλλωνα και το ποδόσφαιρο της νέας εποχής.

Ο Μίνως Κακουλλής είναι πραγματικά μια εμβληματική φυσιογνωμία για το ποδόσφαιρο της Λεμεσού. Πεισματάρης, μαχητής, παίκτης που τα έδινε όλα στο γήπεδο με αντάλλαγμα την αγάπη και το χειροκρότημα του κόσμου. Όπως έκαναν όλοι οι παίκτες παλαιότερων εποχών. Πραγματικά μας αρέσει να μιλάμε με παλιούς ποδοσφαιριστές. Όλοι κάτι έχουν να σου πουν. Μια ιστορία που θα συναρπάσει η γεγονότα που έγραψαν ιστορία. Αντί άλλου προλόγου η μπάλα στα πόδια του Μίνου Κακουλλή.


Συνέντευξη του Κώστα Ιωάννου



Κύριε Κακουλλή να ξεκινήσουμε από το σήμερα. Ασχολείσθε ενεργά με το ποδόσφαιρο ;

Παρακολουθώ από την τηλεόραση όλα τα παιχνίδια. Δεν πάω στο γήπεδο πλέον.


Πως είναι η κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο ;

Το επίπεδο σήμερα είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα πιο παλιά χρόνια. Έρχονται πλέον στην Κύπρο πολλοί ξένοι παίκτες χωρίς όμως να κάνουν την διαφορά σε μια ομάδα. Δεν βλέπω παίκτη να ξεχωρίζει με την ποιότητα του. 


Η Κύπρος συνεχίζει να βγάζει ταλέντα ;

Δεν βλέπω δυστυχώς να υπάρχουν Κύπριοι παίκτες στο πρωτάθλημα μας. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά μόνο ξένους ποδοσφαιριστές.


Κύριε Κακουλλή φορέσατε πολλά χρόνια τη φανέλα του Απόλλωνα. Πως βλέπετε την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα ;

Με  την πορεία που κάνει ο Απόλλωνας στο φετινό πρωτάθλημα θα ήμουν αδικαιολόγητος εάν δεν ήμουν ευχαριστημένος. Εύχομαι στο τέλος να μπορέσει να κατακτήσει το φετινό τίτλο.


Κύριε Κακουλλή επιτρέψετε μου να σας ρωτήσω κάποια πράγματα για την δική σας πορεία στα γήπεδα. Από που κατάγεστε ;

Είμαι γέννημα θρέμμα από την Λεμεσό.


Σε ποια ηλικία μπαίνει στη ζωή σας το ποδόσφαιρο ;

Από μικρός είχα πάθος με το ποδόσφαιρο. Είχα πάντα δίπλα μου μια μπάλα.


Που σας εντόπισε ο Απόλλωνας ;

Με εντόπισε ο Κύριος Μάριος Σωφρονίου. Ασχολείτο με την ακαδημία του Απόλλωνα. Με είδε, του άφησα καλές εντυπώσεις και με έπεισε να ενταχθώ στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Ο αδερφός της μητέρας μου, ο Θεόδωρος Παππάς, διετέλεσε πρόεδρος του Απόλλωνα. Επομένως ήταν φυσικό επακόλουθο για μένα κάποια στιγμή να φορέσω τη φανέλα της ομάδας.


Ποιες ήταν οι πρώτες σας εντυπώσεις από τον Απόλλωνα ;

Ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στο ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα. Από εκεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκα στην ανδρική. Μια μέρα έκανα προπόνηση στο ΓΣΟ με τη δεύτερη ομάδα. Προπονητής στον Απόλλωνα ήταν ο Ούγγρος Γιάννους Ζολνάι. Με το που τελείωσα την προπόνηση, με φώναξε κοντά του και μου ανακοίνωσε πως από την επόμενη μέρα θα έκανα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Βρέθηκα συμπαίκτης με τη φουρνιά των ποδοσφαιριστών που είχαν κατακτήσει τα Κύπελλα του 1966 και του 1967.



Ποιος ήταν ο πρώτος σας δάσκαλος ;

Ο Πανίκος Κρυστάλλης. Είχα την τύχη να προλάβω να παίξω ποδόσφαιρο δίπλα σε αυτόν τον παιχταρά. 


Καταφέρατε να ξεχωρίσετε νωρίς με το ταλέντο σας παρά τη σχετική δυσκολία ;

Καθιερώθηκα στην βασική ομάδα του Απόλλωνα στα 17-18 μου χρόνια. 


Πως σας υποδέχθηκαν οι πιο παλιοί παίκτες της ομάδας ;

Με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τους τρόπο. Δεν είχα παράπονο από κανέναν. 





Σε ποια θέση καθιερωθήκατε ;

Στην θέση του δεξιού εξτρέμ. 


Ποια ήταν τα δυνατά σας ατού ;

Ήμουν πολύ γρήγορος. Έκαναν τα 100 μέτρα μέσα σε 11 δευτερόλεπτα. Είχα καλή τεχνική κατάρτιση, ωραία ντρίπλα και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Για τρεις σεζόν αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα. Το 1971-72 (10) το 1973-74 (6) και το 1977-78 (11). 


Ποιοι ήταν οι πρώτοι σας συμπαίκτες ; 

Γιαννάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βασιλειάδης, Δήμος Καβάζης, Λάμπρου, Αριστείδου, Βασιλείου, Γεννάρης, Μέης, Φασουλής, Βάλτερ, Ξυστούρης, Κυριακίδης, Γ. Δημητρίου, Γ Ιωάννου, Γιαγκουδάκης, Αγιομαμίτης, Α. Χριστοδούλου, Γ. Τέμπλαρ, Μ. Γεωργίου, Ζορπάς, Εφραίμ, Δανός, Στέλιος Μαρνέρος, κ.α.



Πείτε μας δυο λόγια για την ομάδα του Απόλλωνα στην οποία ήσασταν βασικό στέλεχος ;

Στα χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο στον Απόλλωνα, η ομάδα είχε πάντα καλούς παίκτες με ποιότητα. Διαθέταμε καλό σύνολο. Ήμασταν ένας σεβαστός αντίπαλος για όλους. Είχαμε κατακτήσει για δυο συνεχόμενες σεζόν το Κύπελλο. Μας έλειπε το πρωτάθλημα το οποίο πήραμε τη σεζόν 1990-91. Εκείνη την περίοδο ήμουν βοηθός προπονητής. Ήμουν στο πλευρό του Ντίτελμ Φέρνερ. 


Αντέχατε την πίεση του πρωταθλητισμού ;

Στην αρχή είχα πρόβλημα αλλά στην συνέχεια άρχισα να το συνηθίζω. Το ξεπέρασα σχετικά εύκολα μπορώ να πω.


Πόσα χρόνια παίξατε στον Απόλλωνα ;

Περίπου 20 χρόνια.


Ποια ήταν η μεγαλύτερη σας στιγμή ;

Οι τίτλοι που κατέκτησα με τον Απόλλωνα ως βοηθός προπονητής.




Μπήκατε ποτέ στον πειρασμό να πάτε σε μια άλλη ομάδα ;

Είχα πάει στο εξωτερικό για να σπουδάσω γυμναστής. Με έφερναν στα δύσκολα ματς, μετά την Τουρκική εισβολή, αγωνιζόμουν με την ομάδα και μετά πήγαινα πίσω. 


Πως προετοιμαζόσασταν πριν από τα μεγάλα ματς ;

Δεν είχα ποτέ άγχος πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι. Πάντα μου άρεσε να παίζω σε αγώνες με μεγάλο ενδιαφέρον. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου ξεπερνάς την πίεση και το άγχος.



Ταχτικές υπήρχαν ;

Υπήρχαν αλλά όχι όπως χρησιμοποιούνται τώρα. Μετρούσε περισσότερο η προσωπικότητα των παικτών που είχε η κάθε ομάδα.



Ταλέντο η δουλειά. Ποιο ήταν το στοιχείο που σας οδήγησε στην κορυφή ; 

Πιστεύω μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη της πορείας μου έπαιξε το ταλέντο. 





Αγαπημένος προπονητής ;

Ο Πανίκος Κρυστάλλης.


Αντίπαλος που θαυμάζατε ;

Ο Κώστας Μιαμηλιώτης του ΑΠΟΕΛ ήταν ένας πολύ καλός αμυντικός παίκτης.


Θα μπορούσατε να είχατε κληθεί στην Εθνική ;

Πιστεύω θα μπορούσα να παίξω. Είχα τις δυνατότητες ως παίκτης.



Τι μπορούμε να πούμε για τους παίκτες της δική σας εποχής ;

Τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο είναι η εισαγωγή των πολλών ξένων. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι παίκτες ψηλού επιπέδου. 


Πόσο ικανοποιημένος είστε από αυτά που πετύχατε στην καριέρα σας ;

Αν λάβουμε υπόψιν τις συνθήκες που επικρατούσαν την εποχή που έπαιξα ποδόσφαιρο μπορώ να πως πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.


Τι σας έχει μείνει από αυτή τη μεγάλη διαδρομή στα γήπεδα ;

Η αγάπη του κόσμου του Απόλλωνα.



Πως τα πηγαίνατε με τον κόσμο του Απόλλωνα ;

Ήμουν από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Αυτή η σχέση έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα.


Υπάρχει επαφή με τους παλιούς σας συμπαίκτες ;

Έχω πολύ καλή επαφή με τους περισσότερους.



Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που μας έχετε πει κύριε Κακουλλή. Κλείνοντας τη συνέντευξη θα θέλαμε μέσω του pafossports να στείλετε το δικό σας μήνυμα στον φίλαθλο κόσμο του Απόλλωνα και της Κύπρου γενικότερα. 

Εύχομαι ο Απόλλωνας να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ιάκωβος Φιλίππου στο pafossports

  Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός Ιάκωβος Φιλίππου, γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1950 στον Άγιο Δομέτιο της Λευκωσίας. Έπαιξε για δυο συλλόγους στην καριέρα του τον Πεζοπορικό και τον Κεραυνό. Από τους παίκτες που κόσμησαν με την παρουσία τους τα Κυπριακά γήπεδα. Παίζοντας κυρίως με μυαλό, δύναμη, πολύ καλή αντίληψη των φάσεων και σωστές τοποθετήσεις, αποτέλεσε τον στυλοβάτη της "πράσινης" άμυνας. Αμυντικός πολύ μεγάλης αξίας, ήταν πραγματική εγγύηση για τα μετόπισθεν της ομάδας. Φόρεσε, ίδρωσε και τίμησε τη φανέλα του Πεζοπορικού τη δεκαετία του 1970, κερδίζοντας την παντοτινή αγάπη των φίλων του, αλλά και των σεβασμό του συνόλου των Κυπρίων φιλάθλων.   Το pafossports φιλοξενεί σήμερα μια παλιά δόξα του Πεζοπορικού, τον Ιάκωβο Φιλίππου. Έναν παλιό άσσο των γηπέδων που ξεκίνησε την καριέρα του από τον ιστορικό σύλλογο της Λάρνακας, που φόρεσε αυτή τη φανέλα για 11 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Σε μια μεγάλη συνέντευξη ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του λέγοντας μας παλιές και ενδιαφέρο

Ο Στέλιος Σοφοκλέους στο Pafossports

  Ο Στέλιος Σοφοκλέους  (Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς , 22 Φεβρουαρίου 1969) είναι Κύπριος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στην θέση του αμυντικού μέσου. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στον Φοίνικα Αγίας Μαρίνας. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την ομάδα του χωρίου του τράβηξαν την προσοχή των ανθρώπων του ΑΠΟΠ και στα 20 του χρόνια φόρεσε τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου της Πάφου γράφοντας την δική του ξεχωριστή ιστορία. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Απόλλωνα στον οποίο έπαιξε μπάλα για τρία χρόνια πριν επιστρέψει και πάλι στην Πάφο αρχικά για τον ΑΠΟΠ και στην συνέχεια φυσικά για την Α.Ε. Πάφου που αποτέλεσε το τελευταίο κεφάλαιο στην καριέρα του.  Το Pafossports φιλοξενεί σήμερα άλλη μια παλιά δόξα του ΑΠΟΠ, του Απόλλωνα και της Α.Ε. Πάφου τον Στέλιο Σοφοκλέους. Έναν παλιό άσσο των γηπέδων που ξεκίνησε την καριέρα του στον ιστορικό σύλλογο της Πάφου, φορώντας αυτή τη φανέλα για 8 χρόνια, πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα και επέστρεψε στη πόλη που αγάπησε για να κλίσει την καρι

Ανδρέου Χριστάκης Μαρξ

  Ο Ανδρέου Χριστάκης Μάρξ γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1964 στην Αμμόχωστο και είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΠ.  Μέλος της ομάδας του ιστορικού συλλόγου της πόλης μας για δεκαπέντε χρόνια, αποτελεί έναν από τους εξέχοντες ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της. Λόγο του πολυσύνθετου ταλέντου του, μπορούσε να αγωνιστεί ως λίμπερο, χαφ και σε πολλές ακόμα θέσεις. Το pafossports   φιλοξενεί σήμερα άλλη μια παλιά δόξα του ΑΠΟΠ, τον Ανδρέου Χριστάκη Μάρξ. Ένα παλιό άσσο τον γηπέδων που ξεκίνησε και έκλεισε την καριέρα του στον ιστορικό σύλλογο της Πάφου, που φόρεσε την αυτή την φανέλα 15 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Σε μια μεγάλη συνέντευξη ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του λέγοντας μας παλιές και ενδιαφέρουσες ιστορίες από το παρελθόν. Πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, ποιος τον ανακάλυψε στις αλάνες τις Πάφου, πως έζησε την πρώτη του παρουσία στην Α’ Κατηγορία με τη φανέλα του ΑΠΟΠ, γιατί δεν πήρε μεταγραφή σε άλλη ομάδα, τι θυμάται από αυτή τη μεγάλη διαδρομή στα γήπεδα. Παράλληλα ο